Zdravý silvestrovský oběd

Zveřejněno 31.12.17 | Kategorie Články | Žádný komentář

Koncem roku dostává naše životospráva pořádně zabrat. Po bohatých vánočních hodech přichází na řadu bujará oslava příchodu nového roku, která se pro mnohé z nás neobejde bez štědré dávky alkoholu, chlebíčků, smažených lupínků a dalších nezdravých pamlsků.

Pojďme tedy společně odlehčit alespoň silvestrovský oběd, abychom si večer mohli zahřešit s trochu čistším svědomím. Nutriční specialistka Nikola Gojdičová pro Vás přichystala recept na zdravý a chutný hlavní chod, jehož příprava Vám navíc nezabere mnoho času.

Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem

Suroviny pro přípravu jedné porce:

  • 150 g kuřecích prsou bez kůže
  • 50 g rajčat
  • 30 g plátkového sýra eidamu 30%
  • sůl, pepř, bazalka

Pracovní postup:

Kuřecí prso omyjeme, očistíme. Lehce okořeníme pepřem, osolíme a krátce po obou stranách osmahneme na pánvi. Umyté rajče nakrájíme na tenká kolečka.

Mezitím si rozpálíme troubu. Do připravené zapékací misky vložíme osmahlé prso, na které položíme plátky rajčete a sýra, posypeme bazalkou a necháme péct 20–30 minut v závislosti na tloušťce masa.

Doporučujeme podávat s vařenými bramborami.

Vařené brambory

Suroviny potřebné na přípravu 1 porce:

  • 150 g brambor
  • stroužek česneku
  • sůl, kmín

Pracovní postup:

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a propláchneme vodou. Takto očištěné a nakrájené brambory vložíme do hrnce s vodou, přidáme kmín, sůl a stroužek česneku pro lepší chuť. Dáme vařit.

Energetická hodnota jedné porce zapečených kuřecích prsou se sýrem a rajčaty s vařenými brambory:

  • bílkoviny 48 g
  • tuky 7 g
  • sacharidy 32 g
  • 1 600 kJ

Více informací najdete zde.

Zdroj: klinikazdravi.cz

No comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *